sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Nora Roberts alias J. D. Robb: Kuoleman riitit

Luin netissä arvostelun J. D. Robbin kirjasta Kuoleman riitit, ja se vaikutti sen verran kiinnostavalta, että nappasin sen mukaan viimeisimmällä kirjastovierailulla. J. D. Robb on siis salanimi, jonka alla kirjailija Nora Roberts on julkaissut sarjan futuristisia rikos- ja poliisikirjoja. Kirjan lukemisen jälkeen perehdyin kirjailijaan vähän enemmänkin ja havaitsin hänen olevan hyvin tuottelias. Robertsin kirjailijan ura on alkanut 1980-luvun alussa, ja tähän mennessä hän on kirjoittanut yli sata kirjaa! Pelkästään in Death -kirjasarjassa, johon myös Kuoleman riitit kuuluu, on tällä hetkellä 44. osaa.


In Death -kirjasarja sijoittuu 2000-luvun puolivälin New Yorkiin. Kirjoissa seurataan komisario Eve Dallasin elämää ja työtä, jossa hän joutuu kohtaamaan väkivaltaisia rikoksia ja vaarallisia tilanteita. Sarjan viidennessä osassa Dallas palaa töihinsä New Yorkin poliisiin vietettyään häämatkaa tuoreen aviomiehensä Roarken kanssa. Eräs Dallasin poliisikollegoista on odottamatta kuollut sydänkohtaukseen. Ruumiinavaus paljastaa kuitenkin huumeiden yliannostuksen, ja Dallas määrätään suorittamaan huippusalaista sisäistä tutkintaa kuolemaan johtaneista tapahtumista. Menehtyneen kollegan tyttärentytär Alice vaikuttaa tietävän asiasta jotain. Alice on wiccalainen, ja tutkimukset johdattavat komisarion apureineen mystisten uskonlahkojen maailmaan. Työt alkavat seurata Eveä kotiin, kun hänen kotiportiltaan löytyy rituaalisesti tapettu ja silvottu ruumis.

Tämän kirjan sain luettua ihan parissa päivässä, sitä oli niin hankala laskea käsistään. Kyseessä on juuri sellainen jännityskirja, joka ei jätä lukijaansa rauhaan hetkeksikään. Kirja lähtee käyntiin nopeasti. Välillä pysähdytään kuvailemaan Even ja Roarken rakkauselämää, mutta muulloin työlleen omistautunut komisario onkin ratkomassa murhia. Pääsin kirjaan hyvin mukaan, vaikken olekkaan lukenut sarjan muita osia.

Huomasin kirjassa monia yhtäläisyyksiä Dan Brownin tuotantoon. Voi olla, että tämä johtuu vaan siitä, etten ole perehtynyt genren teoksiin niin laajasti. Vaikka Eve Dallas ei joutunut ratkaisemaan ihan yhtä mystisiä arvoituksia kuin symbologian professori Robert Langdon, tässäkin kirjassa perehdytään salaperäisiin uskonlahkoihin ja juoni etenee kiihtyvällä tahdilla. Monenlaiset juonenkäänteet pitävät mielenkiinnon yllä loppuun asti.

Vaikka kirja ei mikään vavahduttava lukukokemus ollutkaan, oli se ehdottomasti jännittävä, mielenkiintoinen ja koukuttava. Suosittelen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti