keskiviikko 12. elokuuta 2015

Liane Moriarty: Hyvä aviomies

Tällä kertaa arvioitavaksi pääsee toinen e-kirja kokemukseni. Kirja valikoitui luettavaksi aika sattumalta. Matkalla tylsistyminen alkoi vaivata, kun matkalukeminen oli jo loppunut. Onneksi äitini on kuitenkin ostanut itselleen e-kirjoja, joista valitsin luettavaksi yhden. Valinta osui ennestään tuntemattomaan kirjailijaan ja kirjaan, joka kuulosti lupaavalta takakansitekstin perusteella. Kirjaa kuvaa ehkä paremmin alkuperäinen nimi Husband's Secret.

Kuva: kirja.elisa.fi
"Cecilia Fitzpatrick on Australian 11. menestynein Tupperware-myyjä, kolmen kauniin tyttären ylpeä äiti ja uskollisen John Paulin rakastava vaimo. Eräänä päivänä hän löytää täydellisen kotinsa ullakolta kirjeen. "Avattava vasta kuoltuani", hänen miehensä on raapustanut kuoreen.

Lopulta uteliaisuus voittaa ja Cecilia lukee miehensä viestin - ja aika pysähtyy.

Kirjeessä John-Paul tunnustaa tehneensä jotain kauheaa. Niin kauheaa, että asian paljastuminen tuhoaisi paitsi Cecilian perheen myös monen muun ihmisen elämän. Mutta miten Cecilia voisi pysyä vaiti, saati jatkaa elämäänsä ihmisen kanssa, joka on salannut häneltä totuuden kaikki nämä vuodet?"

Kuten takakannen perusteella voi odottaa, kirja alkaa jännittävästi. Jokainen kappale loppuu liian hyvään kohtaan, että kirjan viitsisi laskea alas. Tarina pyörii muutaman naishenkilön ja näiden perhe-elämän ja ihmissuhteiden ympärillä. Kuvioon liittyy myös vanha, ratkaisematon murhamysteeri.

Kirjassa ehdottomasti parasta antia onkin juoni. Vaikka arvaankin suuren salaisuuden jo etukäteen, riittää kirjassa juonenkäänteitä pitämään mielenkiintoa yllä. Sen sijaan kaikki hahmot jäivät mielestäni yksiulotteisiksi. Esimerkiksi Cecilian hahmoa värittää lähinnä täydellinen järjestelmällisyys. Hänen ruokakomerossaan Tupperware-purkit ovat siisteissä riveissä, ja siitä hänet tunnetaan. Tessin persoonaa taas määrittää hänen ujoutensa ja sosiaalisten tilanteiden pelko.

Näin ollen määrittelisinkin teoksen täydelliseksi kesälukemiseksi. Se ei ole liian vakavasti otettavaa tai monimutkaista kirjallisuutta kesähelteille (mitkä helteet?), mutta sisältää tarpeeksi jännittäviä tapahtumia rantapyyhkeellä luettavaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti