muodin vuosikymmeniin 1800-luvulta nykypäivään. Se on jaettu kuuteen kappaleeseen aikakausien mukaan. Jokainen kappale alkaa johdantoaukeamalla, jossa syvennytään historiallisiin tapahtumiin ja siihen, miten ne ovat heijastuneet ajan muotiin. Kappaleiden kullakin aukeamalla keskitytään johonkin muoti-ilmiöön. Esimerkiksi 1930-luvun leveille housuille, 1950-luvun ranta-asuille ja lampunvarjostintunikalle on suotu omat aukeamat, joilla kuvaillaan ilmiötä sanoin ja kuvin.
Vaikutusvaltaisimmista suunnittelijoista kerrotaan omilla aukeamillaan. Muun muassa Henry Creedin, Coco Chanelin ja Vivienne Westwoodin elämäntarina on tiivistetty kahdelle sivulle, joissa valoitetaan suunnitelijoiden lapsuutta, uraa ja vaikutusta muotimaailmaan. Jokaiseen aikakauteen liittyy myös kronologinen catwalk -aukeama, jolla syväluodataan ajan tyypillistä pukeutumista yhden tai kahden asun kautta. Kirjan lopussa ovat vielä liitteet, joihin kuuluvat muun muassa aikajana ja muotisanastoa.
Kirjan teki mielenkiintoiseksi sen näkökulma tutkia muoti-ilmiöitä poliittisen ja yhteiskunnallisen taustan kautta. Vaikka kirjassa on paljon kuvia, on siinä myös yllin kyllin tietoa ytimekkäästi esitettynä. Kirja on jäsennelty selkeästi kappaleiden avulla ja joistain aukeamista oli koottu helposti sisäistettäviä faktapaketteja. Kuvitus oli monipuolista. Kirjaa värittivät muotikuvien ja -piirrosten lisäksi sarjakuvat ja ajan henkeä huokuvat valokuvat.
Muodin vuosikymmenet on mielenkiintoista luettavaa varmasti monille muodista ja sen historiasta kiinnostuneille sekä inspiraatiota hakeville.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti